Suriyeliler, çocukları için ana dilde eğitim istiyor

Suriyeliler, çocukları için ana dilde eğitim istiyor

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Ankara İl Temsilcisi Süleyman:- "Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Burada Suriyeli çocuklar Türkçe bilmiyor onun için gidebilecekleri bir okul yok. Karapürçek'te onların gidebileceği bir okul istiyoruz"

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Ankara'nın Karapürçek mahallesinde yaşayan Suriyeliler, Türkçe bilmediği için okula gidemeyen çocuklarının ana dillerinde eğitim görebileceği bir okul istiyor.

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Ankara İl Temsilcisi Leyla Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini, Ankara'da 6 ay önce derneğin il temsilciliğini kurduğunu söyledi.

Derneğin merkezinin Gaziantep'te olduğunu belirten Süleyman, sığınmacılara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı.

Karapürçek mahallesinde, bir hayırsever tarafından kendilerine tahsis edilen dükkanda, çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini aktaran Süleyman, Suriyeli gönüllü 5 öğretmen tarafından yaklaşık 70 Suriyeli çocuğa Kur'an-ı Kerim öğretildiğini belirtti.

Çevresindeki Türkmen ve Suriyeli çocukların Türkçe bilmediği için okullarda eğitim alamadığına, bu nedenle kendilerinin eğitim vermeye başladıklarına dikkati çeken Süleyman, "Çocuklar burada hem Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar hem de ezberliyorlar. Bayramdan sonra da bir gönüllü öğretmenimiz Türkçe dersi verecek. Suriyeli bir İngilizce öğretmenimiz var, o da İngilizce dersi verecek." dedi.

Süleyman, aynı mahallede yaşadıkları Türk kadın ve çocukların da Kur'an-ı Kerim eğitimi almak için geldiklerini, onlara da yardımcı olduklarını ifade etti.

Mahalle esnafının ve UNICEF'in kendilerine yardım ettiğini söyleyen Süleyman, Milli Eğitim Bakanlığının çocuklara bir okul tahsis etmesini dilediklerini vurguladı.

Şu ana kadar kurumlara başvuru yapmadıklarını ama ilerleyen günlerde yapacaklarını dile getiren Süleyman, şöyle konuştu:

"Çocukların cahil kalmasını istemiyorum, onun için destek bekliyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, onların eğitimiyle ilgilenirsek çok sevineceğiz. Burada Suriyeli çocuklar Türkçe bilmiyor onun için gidebilecekleri bir okul yok. Burada onların gidebileceği bir okul istiyoruz. Başka semtlerde var ama maddi durumları iyi olmadığı için gidemiyorlar, eğitim alamıyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler