Suriyeli aileyle sahur yaptı

Suriyeli aileyle sahur yaptı

KONYA (AA) - Konya’nın Beyşehir ilçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Suriyeli bir aile ile sahur yaptı.Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, ziyaret...

KONYA (AA) - Konya’nın Beyşehir ilçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Suriyeli bir aile ile sahur yaptı.

Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, ziyaret ettikleri ailenin 15 gün önce Beyşehir'e geldiklerini, Beyşehir’de yaşayan yaklaşık bin civarında Suriyeli olduğunu belirtti.

Zor durumda olan Suriyelileri ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verildiğini belirten Özaltun, şunları kaydetti:

"Suriyeli aile ile Suriye ve Türkiye hakkında konuştuk, ‘Suriye’de Esat gitsin, biz Türkiye’ye bağlanalım, tek bir ülke olalım, bu ülkenin başında da Recep Tayyip Erdoğan olsun.’ İfadesini kullandılar. Tabi, bu dünyada Recep Tayyip Erdoğan gibi adaletli, ülkesini, milletini, mazlumları seven yöneticilere ihtiyaç var."

Başkan Özaltun, belediye olarak yardıma muhtaç insanlara ulaşıp yardım ettiklerini belirterek, diğer ailelerle de buluşmaya devam edeceklerini vurguladı.

Suriyeli sığınmacı Malik El Keyyari ise Başkan Özaltun ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Keyyari, "Allah razı olsun, Allah’ım bu devleti ve Cumhurbaşkanını korusun. Türkiye’yi hiç unutmayız. İnşallah Suriye’de bir vatan olur, başında bir başkan, cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olur inşallah. Biz bu devletten çok memnun olduk, burada çok rahatız, çok memnunuz." şeklinde konuştu.

Kısa bir süre önce Beyşehir’e yerleşen Suriyeli aile ile sahur yapan Özaltun'a, Belediye Meclis Üyesi Nermin Şan, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Fikret Ercik de eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :