Suriye'de cuma gösterileri: 9 ölü
Protestoların sürdüğü Suriye'de, gösterilerde bugün 9 kişi öldürüldü
Yerel Koordinasyon Komitelerinin uluslararası haber ajanslarına verdiği bilgilere göre, cuma namazı sonrasında, başta başkent Şam olmak üzere birçok kentte düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 9'a çıktı, onlarca kişi yaralandı.
Suriyeli aktivistler, İdlib kenti ve çevresinde büyük çapta gösterilerin meydana geldiğini, bazı kentlerde ise askeri operasyonların hala devam ettiğini, Kamışlı'da da gösterilerin olduğunu ve güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını kaydetti.
Öte yandan El Arabiya televizyonu, Hama'da 300 civarında askerin dün ordudan ayrıldığını ileri sürdü. Kentin bazı bölgelerinde telefon ve elektrik kesintisinin yaşandığı belirtilirken Deyrezzor, Dera ve Lazkiye kentlerindeki operasyonlarda 57 kişinin tutuklandığı ifade edildi.