Suriye'de bombalanan merkezin felçli hastaları korku içinde

Suriye'de bombalanan merkezin felçli hastaları korku içinde

Suriye'deki hava saldırılarında vurulan Doğu Guta Omurilik Felçlileri Merkezinin müdürü Ebu Ali:- "Burası, ülkede tekti. Onarılamayacak derecede hasar aldı. 3 şehit verdik ve hastalarımızın moralleri çok bozuk. Korku içindeler"

DOĞU GUTA (AA) - Suriye'de omurilik felçlilierini tedavi eden tek sağlık merkezinin hava saldırılarında vurulmasının ardından hastalar büyük bir korku yaşıyor.

Dün Şam'da Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da hizmet veren rehabilitasyon merkezine hava saldırısı düzenlenmiş, omurilik felçlilerinin tedavi edildiği merkez ağır hasar almıştı.

Saldırıda iki hasta ve bir çalışan hayatını kaybetmişti.

Savaş uçaklarının kalkış ve seyirlerini izleyen gözlem ağları ile mühimmat kalıntılarını inceleyen yerel kaynaklar, uçakların Rusya'ya ait olduğunu bildirmişti.

Doğu Guta Omurilik Felçlileri Merkezinin Müdürü Ebu Ali, AA'ya yaptığı açıklamada, "Uçaklar merkezi iki roketle direkt hedef aldı. Saldırı anında merkezde 15 hasta ve 12 çalışan vardı. Burası, ülkede tekti. Onarılamayacak derecede hasar aldı. 3 şehit verdik ve hastalarımızın moralleri çok bozuk. Korku içindeler. Hastalarımızdan 2 kişi şehit oldu." dedi.

Sağlık ekibininden de bir çalışanın öldüğünü belirten Ebu Ali, yaralıların durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Ebu Ali, hastaları farklı sağlık merkezlerine nakletmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Saldırıdan çok korktular. Moralleri çok bozuk" dedi.

Şam'ın doğusundaki bazı ilçeleri kapsayan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin kişi yaşıyor.

Türkiye, Rusya ve İran, 3-4 Mayıs'taki Astana toplantısında Doğu Guta'yı dört çatışmasızlık bölgesinden biri ilan etmişti. Ateşkes, 22 Temmuz'da yürürlüğe girdi ancak hava saldırıları yer yer sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler