Suriye Türkmen Meclisi heyeti Cerablus'u ziyaret etti

Suriye Türkmen Meclisi heyeti Cerablus'u ziyaret etti

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Cuma ve beraberindeki heyet, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus'u ziyaret etti - Cuma, Türkiye'nin hizmetlerinin bölgeye hayat kaynağı sunduğu belirterek, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır oldu

CERABLUS/ ANKARA (AA) - Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecih Cuma ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırdığı Cerablus'ta yerel meclis, adliye, emniyet ve hastaneyi ziyaret etti.

Cerablus ziyaretinin ilk durağı olarak yerel meclise giden Cuma ve heyet, burada meclis üyeleri ve Cerablus İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüten Gaziantep Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar ile bir araya geldi.

Cuma, buradaki konuşmasında, Suriye Türkmenlerinin ebedi vatanları Suriye’ye dönüşünün Suriye Türkmen Meclisinin vizyon ve misyonunun ana eksenini oluşturduğunu belirterek, Meclisin Türkmenlerin bin yıllık yurdu Suriye içinde resmen ve fiilen var olduğunu, giderek çok daha önemli görevler ve roller üstleneceğini dile getirdi.

Suriye Türkmenlerinin bölgedeki varlığı ve Suriye Türkmen Meclisinin faaliyetlerinin artmasının bölgeden başlayarak Suriye geneline yayılacak “Yeni Suriye İnşası”nı hızlandıracağını ifade eden Cuma, Türkmenlerin Suriye’nin toplumsal bütünlüğü ve toplumun barış içinde bir arada yaşaması için bir çimento vazifesi göreceğini kaydetti.

Cuma, Türkmenlere özellikle de Suriye Türkmen Meclisine stratejik görevler düştüğünü, bu süreçte tüm vazifeleri üstlenmeye hazır olduklarını bildirdi.

Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında, Türkiye’nin girişimleriyle tesis edilen devlet ve hizmet kurumlarının bölge halkı tarafından daha fazla sahiplenilmesi ve toplum ile kurumlar arasındaki uyumun güçlendirilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Cuma, ardından Cerablus Adliyesinde hakimler ile bir araya geldi.

Başkan Cuma ve heyeti, bölgedeki hukuki düzenlemeler ve Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında oluşan yeni adli sistem hakkında bilgi aldı.

Cuma ve heyeti, Cerablus Emniyetinde Emniyet Amiri Raid ve yardımcısı Hamed Selama ile görüşerek, bölgedeki emniyet ve güvenliğin durumuna ilişkin bilgi edindi.

Adil, özgür ve gerçek sahipleri tarafından yönetilecek bir Suriye için emniyet teşkilatının çok önemli olduğunu dile getiren Cuma, huzur ve güvenliğin artması ile Cerablus'ta yanan umut ışığının tüm Suriye’yi aydınlatacağını söyledi.

Adliye ve emniyetin ardından Cerablus Hastanesi'ni de ziyaret eden heyet, Sağlık Bakanlığı ve Gaziantep Valiliği tarafından kurulan hastanede incelemelerde bulunarak Başhekim Yasin Şahin ve ekibinden hastanede verilen hizmetlerle ilgili görüştü.

Cuma, Türkiye’nin Cerablus’tan başlayarak bölgede kurduğu hastaneler ve verdiği kesintisiz sağlık hizmetleriyle Suriye halkına hayat kaynağı olduğunun altını çizdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :