Sultangazi'deki silahlı çatışma

Sultangazi'deki silahlı çatışma

İstanbul'da tır gasbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerin, iş adamı Kenan Kırmaç'ı kaçırıp öldürdükleri ve cesedini parçalayarak Çorum'da Kızılırmak'a attıkları iddiası üzerine arama çalışması başlatıldı

ÇORUM (AA) - İstanbul'da tır gasbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerin, iş adamı Kenan Kırmaç'ı kaçırıp öldürdükleri ve cesedini parçalayarak Çorum'da Kızılırmak'a attıkları iddiası üzerine, Kargı ilçesinde arama faaliyeti başlatıldı.

Sultangazi'de 4 gün önce tır gasbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerin, 9 Kasım'da kaçırıldığı yönünde ihbar yapılan tekstilci Kenan Kırmaç'ın öldürülerek cesedinin parçalanıp Çorum'un Kargı ilçesinde Kızılırmak'a atıldığı yönündeki ifadelerinin ardından arama çalışması başlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki 25 kişilik ekip, ilçeye 25 kilometre mesafedeki Maksutlu köyü ile Karapürçek köyü Kışla mevkisinde Kızılırmak Nehri'nde arama faaliyetlerini sürdürüyor. İki bot ile yüzeyden arama gerçekleştiren ekiplere iş adamı Kırmaç'ın ağabeyi Orhan Kırmaç ile yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik grup da kıyıdan arama yaparak destek veriyor.

- Ceset parçalarının konulduğu iddia edilen kova bulundu

Ekipler, kıyıya yakın bir alanda iş adamı Kırmaç'ın cesedinin parçalandıktan sonra konulup nehre atıldığı iddia edilen büyük bir kova buldu.

Jandarma ekiplerine teslim edilen ve kurumuş kan lekesi ile saç telleri bulunan kovanın incelenmek ve DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi.

- "Kardeşimin ufak bir parçasını bulayım da kendisine bir mezar yapayım"

Kırmaç'ın ağabeyi Orhan Kırmaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarına katılmak için yaklaşık 100 kişi ile Kargı'ya geldiklerini söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına katıldıklarını belirten Kırmaç, arazi şartlarını görünce umutlarının azaldığını dile getirdi.

Kardeşinin parçalanıp bir kovanın içerisinde nehre atıldığı söylenince tamamen umutsuz kaldıklarını anlatan Kırmaç, "Ancak en azından 'kardeşimin ufak bir parçasını bulayım da kendisine bir mezar yapayım, bir mezarı olsun' diye nehrin kıyısında çamur, batak demeden arama yaptık. En sonunda kardeşimi parçalayıp attıkları kovayı bulduk. Şimdi bir umudumuz var. Kovanın bulunduğu yerde su durgun. İnşallah bu alanda dalgıçların aramasıyla bir parçasını buluruz. Rabbime dua ediyorum, inşallah bir parçasını bana verirler, ben de kendisine bir mezar yaparım." " ifadelerini kullandı.

Bu arada bölgedeki arama çalışmaları için Samsun'dan bir dalgıç ekibinin de istenildiği öğrenildi.

- Olay

İstanbul'da 4 gün önce tır gasbettikleri iddiasıyla takibe alınan ve polisle silahlı çatışmaya giren şüphelilerden biri ölmüş, ikisi yaralanmıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, 6 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Öte yandan tekstilci Kenan Kırmaç ile şoförü Ö.D'nin 9 Kasım'da Arnavutköy'de kaçırıldığı ihbarı yapılmış, polis ekipleri Kırmaç'ın aracını yanmış halde bulmuş ancak olay yerinde kan izlerine rastlamıştı.

Bazı şüphelilerin ifadelerinde Kırmaç'ı öldürdüklerini ve cesedini Çorum'da nehre attıklarını söylemeleri üzerine dün Çorum'un Kargı ilçesindeki Kızılırmak Nehri'nde arama çalışmaları başlatılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :