Su, laboratuarla kontrol edilecek

Su, laboratuarla kontrol edilecek

Analiz Yeterlilik Belgeli 'Su Kalite Kontrol Laboratuarı' hizmette.

KOSKİ, su temin hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli yürütülmesini sağlamak için Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Analiz Yeterlilik Belgeli’ “Su Kalite Kontrol Laboratuarını” hizmete soktu.

Bu laboratuar Isparta, Karaman, Aksaray, Niğde ve Afyonkarahisar illerinden gelecek olan numunelerin de analizini yapabilecek.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek“Su Kalite Kontrol Laboratuarımız halkımızın kullanımına sunduğumuz içme, kullanma ve endüstri sularının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak analizlerini yapacaktır. Bu analizlerin daha hızlı, ağır metal ve element analizlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi hizmet kalitesini arttıracaktır” şeklinde görüş bildirdi.

 

Akyürek, “Su Kalite Kontrol Laboratuarımız halkımızın kullanımına sunduğumuz içme, kullanma ve endüstri sularının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak analizlerini yapacaktır. Bu analizlerin daha hızlı, ağır metal ve element analizlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi hizmet kalitesini arttıracak. Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla içme ve kullanma suyu temin edilen arıtma tesislerinden, göl, baraj, kaynak ve kuyu sularından belediye il hudutları içerisindeki şehir şebeke suyundan su numuneleri alınarak burada kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin yapılması, raporlarının, bilgisayar listelerinin hazırlanması sağlanacak. Sağlık Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan 25730 sayılı ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’’ esaslarına göre istenen parametrelere uygunluğunu tespit ederek kontrol hizmetini sağlayacağız. Yapılan bu kontrol izlemesinde günlük 100 bin metreküp su üretilen yerlerde ayda en az 50 noktadan analiz takibi yapılması gerekmekte olup, Büyükşehir Belediyemiz sınırlarına dâhil edilen 27 kasaba ve köyümüzün de su analizlerinin yapılıp kontrol edilmesini daha hızlı yapacağız. Daha önce ağır metal analizlerini ücret karşılığı Sağlık Bakanlığı Ankara Refik Saydam Laboratuarları’nda yaptırırken, şimdi ağır metal analizlerini kendimiz yapacağız. Sağlık Bakanlığı’ndan aldığımız ‘Analiz Yeterlilik Belgesi’ ile Isparta, Karaman, Aksaray, Niğde ve Afyonkarahisar illerinden gelecek olan numunelerin de analizini yapabileceğiz” dedi.

Memleket