Stratfor'dan Türkiye ekonomisi hakkında makale! Faizler düşecek

Stratfor'dan Türkiye ekonomisi hakkında makale! Faizler düşecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadele için önümüzdeki günlerde daha sıkı bir para politikası izleyeceğini öne süren Stratfor son makalesinde faizlerin de düşeceğini iddia etti.

Dünyanın en ünlü düşünce kuruluşlarından biri olarak gösterilen Stratfor'dan Türkiye ekonomisiyle ilgili bir makale geldi. Makalede Türkiye ekonomisinin kırılganlığından bahsedilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizleri tekrar düşüreceği iddia edildi.

Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına geçmesiyle birlikte faizleri yükselterek döviz kurunu indirmeyi başardığını anlatan makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizleri düşürme isteği ise büyük bir şokun önünü açacağı görüşüyle desteklendi.

Makalede ayrıca Merkez Bankası'nın sıkı para politikası hamlesinin 2023'e kadar sürebileceğini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahalesinin yıl sonunda yüzde 5'lik enflasyon hedefinin çok ötesine gidilebileceğinin de ilk sinyalleri olarak görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.