St. Petersburg metrosundaki patlama

St. Petersburg metrosundaki patlama

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı Çonkar:- "İnsani değerleri yok eden bu aşağılık terör saldırısının faillerini lanetliyorum"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili, Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, St. Petersburg metrosunda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili, "İnsani değerleri yok eden bu aşağılık terör saldırısının faillerini lanetliyorum." dedi.

Çonkar, yazılı açıklamasında, St. Petersburg’da bir metroda bugün meydana gelen terör saldırısında çok sayıda masum sivil insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında tesis edilen Üst Düzey İşbirliği Konseyine bağlı olarak faaliyet gösteren Türk-Rus Toplumsal Forumu Türk Kanadı Eş Başkanı sıfatıyla, Rus halkına en içten taziye dileklerini ve başsağlığı mesajını ilettiğini belirten Çonkar, yaralılara şifalar diledi. Mağdur yakınlarının ve tüm Rus halkının acılarını paylaştığını ifade eden Çonkar, "İnsani değerleri yok eden bu aşağılık terör saldırısının faillerini lanetliyorum. Beşeri değerlerin yok edilmesine yönelik her meydan okumada olduğu gibi, bu trajik olayda da planlayıcılar ve uygulayıcılar amacına ulaşamayacak, arkasındaki terör odakları insanlık nezdinde yine kaybedeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :