SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Van'da

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Van'da

Karamollaoğlu:- "Biz diyoruz ki 4 başı mağmur bir başkanlık sistemi olsun. Bunu yarın biri çıkarak istismar etmesin. Erkler ayrımı dediğimiz, icra, kanun yapıcı, adalet mekanizması bir birinin etkisinde kalmasın"

VAN (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili halk oylamasına ilişkin "Biz diyoruz ki 4 başı mağmur bir başkanlık sistemi olsun. Bunu yarın biri çıkarak istismar etmesin. Erkler ayrımı dediğimiz, icra, kanun yapıcı, adalet mekanizması bir birinin etkisinde kalmasın." dedi.

Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneğince, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 6. yıl dönümü dolayısıyla Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) düzenlenen anma programına katıldı.

Erbakan'ın, Türk siyaset tarihine büyük katkıları olan çok önemli bir lider olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, onun yönetimi sırasında Türkiye'de çok önemli ve cesur adımların atıldığını bildirdi.

1974 yılında Erbakan liderliğinde herkesle kucaklaştıklarını, sonrasında da ağır sanayi hamlesini başlattıklarını dile getiren Karamollaoğlu, Kıbrıs'ın da o dönemde fethedildiğini anlattı.

Karamollaoğlu, 1995'te Türkiye'nin birinci partisi olduklarını anımsatarak, "O zaman milli gelirin adil dağılımı konusunda önemli çalışmalar yaptık. Şu anda asgari ücret açlık sınırının bile altında. Biz o dönemde memur ve işçilerin maaşlarına çok büyük zam yaptık. Çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin alış fiyatlarını yükselttik. Tabandaki insanların eline yeteri kadar para verirseniz ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacaktır." diye konuştu.

- "Biz kimseye düşman değiliz"

Hükümetin 14 yıldan bu yana görev başında olmasına rağmen sorunların çözülmediğini savunan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz kimseye düşman değiliz. Bugünkü arkadaşlar bizim arkadaşlarımız. Yıllarca birlikte çalıştık. Bu arkadaşlar 10 yıldır iktidardalar, sorunlar çözüldü mü? İşsizlik, borç, huzursuzluk, terör arttı. Çevremiz ateş çemberine döndü. Bunlar çözülmüyorsa nasıl çözülür diye yol ara. İşi başkanlık sistemine 'evet' mi 'hayır' mı boyutuna getirmeyin. Ne değişecek yarın. Bugün Cumhurbaşkanının isteyip de yapamayacağı bir şey var mı? Meclisten her istediği çıkıyor. O halda yarın bir şey değişmeyecek, bu ileriye matuf bir şey. Biz diyoruz ki 4 başı mağmur bir başkanlık sistemi olsun. Bunu yarın biri çıkarak istismar etmesin. Erkler ayrımı dediğimiz, icra, kanun yapıcı, adalet mekanizması bir birinin etkisinde kalmasın. Biz bunu diyoruz. Erbakan hocamız başkanlığa karşı değildi ama şimdi önümüzdeki sorunlar var onları çözmemiz gerekiyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :