Sözleşme dışı üretilen tütünlerin satışı

Sözleşme dışı üretilen tütünlerin satışı

Sözleşmeye bağlanmaksızın veya sözleşme fazlası tütün üreten ve bunları pazarlamak isteyen üreticiler, mayıs sonuna kadar ikametgahlarına en yakın ziraat odasına başvuracak- Sözleşme dışı üretilen tütünlerin fiyatlarının belirlenmesine esas tespit çalışma

ANKARA (AA) - Sözleşmeye bağlanmaksızın veya sözleşme fazlası tütün üreten ve tütünlerini pazarlamak isteyen üreticiler, mayıs sonuna kadar ikametgahlarına en yakın ziraat odasına başvuracak.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu, 2015 yılında sözleşme dışı üretilen tütünlerin açık artırma yöntemiyle alım satımına ilişkin esasları belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararına göre, tütün üretimi yapılan il ve ilçelerdeki ziraat odaları, hizmet bölgelerindeki muhtarlıkları 10 gün içinde karar konusunda haberdar edecek.

Sözleşmeye bağlanmaksızın veya sözleşme fazlası tütün üreten ve tütünlerini pazarlamak isteyen üreticiler, mayıs sonuna kadar bulundukları yerdeki ziraat odalarına "Sözleşme Dışı Tütün Üretim Bildirim Formu" ve çiftçi belgesi ile başvuracak.

Sözleşme dışı üretici tütünlerine ait bilgiler Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Tütün İhracatçıları Birliğine gönderilerek, alıcılara duyurulacak.

Bölgeler itibarıyla her grad tütün için açık artırma başlangıç fiyatı Kurulca belirlenecek ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Tütün ticareti yetki belgesine sahip gerçek ve tüzel kişiler, açık artırma yöntemiyle satın almak istedikleri tütünlerin "Amerikan Grad" sınıflandırma sistemine göre tespitini yapıp fiyatını belirleyecek. Fiyat teklifleri ve kendilerini temsil edecek vekillerine ait bilgiler, kapalı zarf ile Kuruma veya açık artırma mahallinde görevlilere verilecek.

Açık artırmanın hangi tarihte yapılacağı ilgili ziraat odasına, Kurum tarafından bildirilecek.

Üretici, tescili yapılan tütünleri alıcıya teslim etmemesi, alıcı da adına tescili yapılan ürün bedelini ödememesi halinde ceza ödeyecek.

Sözleşme dışı üretilen tütünlerin fiyatlarının belirlenmesine esas tespit çalışmaları, 20 Ağustos itibarıyla sonlandırılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler