SORGED Yozgatlı gençleri Avrupa'ya götürüyor

SORGED Yozgatlı gençleri Avrupa'ya götürüyor

YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleriyle Yozgatlı gençlere Avrupa ülkelerini gezdiriyor. Hazırladıkları...

YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleriyle Yozgatlı gençlere Avrupa ülkelerini gezdiriyor.

Hazırladıkları AB projeleriyle Yozgatlı gençleri, Avrupa ülkelerinde çok sayıda aktiviteye dahil eden dernek, aynı şekilde farklı ülkelerden çok sayıda gencin de Yozgat’a gelmesini sağlıyor.

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin amacının, gençlere yönelik sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor alanlarında çalışmalar yürütmek, gençlik politikalarının iyileştirilmesinde katkıda bulunmak, gençlik arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti.

Engelli gençler başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençlerin içinde bulunduğu topluma uyumlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Uğuz, "2013'de başladığımız çalışmalarda, derneğimiz bugüne kadar 9 projenin koordinatörlüğünü ve 10 projenin de ortaklığını yürütmüştür. Yaptığımız bilgilendirme toplantılarıyla Yozgat bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 bin gence ulaşılmış ve bine yakın genç bu projelerden yararlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Uğuz, eğitimlerde savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin sorunlarının da ele alındığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler