SON DAKİKA! Konya Tekstil Pazarı'nda yangın

SON DAKİKA! Konya Tekstil Pazarı'nda yangın

Konya Tekstil Pazarı'nda yangın çıktı. Tekstil dükkanlarının bulunduğu bir iş hanının çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Maddi hasarlı yangında yaklaşık 60 muhabbet kuşu da telef oldu

Konya Tekstil Pazarı'nda yangın çıktı. Konya’da tekstil atölyesinin çatısında çıkan yangın maddi hasara yol açtı. 
  Yangın, saat 16.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Bayırözü Sokak’ta bulunan iki katlı iş yerinin çatısında çıktı. Edinilen bilgiye göre, tekstil atölyesi olan iş yerinin çatısından henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.

5.jpg

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik gerekçesiyle iş hanı ve çevre binalardaki vatandaşlar polis ekiplerince tahliye edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

51.jpg

Yangında maddi zarar meydana geldi. Yangının çatı katında çalışan işçilerin kaynak makinesinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

52.jpg

Yangın nedeniyle çatısı kullanılamaz hale gelen iş hanındaki soğutma çalışmaları sürerken, 6 dükkanda hasar oluştu.

55.jpg

Yangını gören Ferhat Ekinci, “Biz oturuyorduk duman yükseldi, nasıl çıktığını bilmiyoruz. Koştuk geldik ama içeriye giremedik. Burada kaynakçılar vardı, onlar çalışıyordu. Büyük ihtimal onlardan ötürü olabilir. Tam olarak sebebini bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

555.jpg

Konya Tekstil Pazarı'ndan yükselen duman çevre yollarda görüş mesafesini azalttı.

eksi.jpg

60 muhabbet kuşu telef oldu

Çatısı zarar gören dükkan sahiplerinden İbrahim Ekşi, dükkanlardan birinde kaynak yapıldığını, bu sebeple kıvılcımlardan yangının çıktığını öğrendiklerini söyledi.

Kendisinin yaklaşık 30 bin lira civarında zararı olduğunu ifade eden Ekşi, "Öte yandan hobi amaçlı beslediğim ve yarışmalara katıldığım yaklaşık 60 muhabbet kuşum vardı. Onlar da telef oldu. Yazık oldu hayvanlara" dedi.

00.jpg

yangi.jpg

Etiketler :