Son dakika haberi: İkili görüşmeler sürerken Avrupa Birliği'nden Zelensky'ye üyelik başvurusunda bulun çağrısı geldi

Son dakika haberi: İkili görüşmeler sürerken Avrupa Birliği'nden Zelensky'ye üyelik başvurusunda bulun çağrısı geldi

Son dakika haberi: Rusya'nın işgali sonrası Ukrayna'da çatışmalar sürüyor. Aynı zamanda iki ülke arasında görüşmeler de devam ediyor. Son 2 saatte iki taraf arasında henüz anlaşma kararı çıkmadı. Avrupa Birliği'nden de Zelensky'ye üyelik çağrısı geldi.

Rusya'yla Ukrayna arasındaki savaş sürerken Avrupa Birliği'nden son dakika adımı geldi. Birlik, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky'ye üyelik için başvuru çağrısında bulundu.

GÖRÜŞMELERDE SON DURUM

Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmede 2 saat geride kaldı. Ukrayna heyeti Rus askerlerinin tamamının ülkeden çekilmesini istedi. Rus tarafında bu istek karşılık görmedi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN YARDIM

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, "Savaş şiddetli şekilde sürüyor. Kiev, Harkiv direniyor. Rusya büyük kayıplar veriyor. Ancak biz mühimmat, yüksek vasıflı silahlar, anti tank silahları ve tanklar için, uçaklar için yakıt sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.