Son Dakika! Adıyaman'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem!

Son Dakika! Adıyaman'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem!

Merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Güneydoğu Anadolu bölgesinde pek çok ilde hissedilen depremde Akdamar köyünün yarısı yıkıldı.

Türkiye Adıyaman'dan gelen son dakika haberiyle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi 14.07'de 5.8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Kandilli ardından meydana gelen depremin büyüklüğün 5,5 olarak revize etti. İlk belirlemelere can kaybının olmadığı öğrenildi. Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Gaziantep, Kilis, Batman, ve Şanlıurfa illerinde de şiddetli hissedildi.

GÜNEYDOĞU SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batman, Siirt ve Kilis'te de şiddetli hissedildi.

İKİ DEPREM DAHA OLDU

Samsat'ta 5,5 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından yerin 7 kilometre altında 4,2 ve 4.4 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi.

Etiketler :