Soma şehitleri facianın 3. yılında anılıyor

Soma şehitleri facianın 3. yılında anılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:- "Soma'da yaşanan ve yüreklerimizde bıraktığı acının tazeliğini hala koruduğu maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz"-"Bakanlık olarak, madencilik sektöründe iş ve işçi güv

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından "Soma'da yaşanan ve yüreklerimizde bıraktığı acının tazeliğini hala koruduğu maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Twitter hesabından, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesinin 3. yılı dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Madencilerin yerin binlerce metre altında büyük bir dayanışma içerisinde ortaya koydukları emeklerinin en büyük emanet olduğu belirtilen mesajda şunlar kaydedildi:

"13 Mayıs 2014'de Soma'da yaşanan ve yüreklerimizde bıraktığı acının tazeliğini hala koruduğu maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak madencilik sektöründe iş ve işçi güvenliğini temin etmek üzere çalışmalarımızı sürdürmekte ve denetim mekanizmalarını güçlendirmeye devam etmekteyiz. Bu kapsamda madenci kardeşlerimizin emeklerinin güvence altına alınması için madencilik faaliyetlerinin ilk aşamasından son aşamasına kadar planlanması, uygulanması ve denetlenmesi sürecini bütüncül olarak hayata geçiren anlayışın hakim olmasını sağlayacağız. İş güvenliği uygulamalarının kurumsallaşması ve iş kültürü olarak benimsenmesi için bu yöndeki uygulamaların da büyük bir titizlikle takipçisi olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :