Sokak hayvanlarına sosyal medyadan yuva buluyor

Sokak hayvanlarına sosyal medyadan yuva buluyor

Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu, geçen yıl tedavisini yaptığı 215 sokak hayvanını sosyal medya üzerinden sahiplendirmeyi başardı- Avcu: - "Sokaktan kurtarılan her canlı sizin en yakın dostunuz olur, çocuklarınıza hayvan sevgi

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu, sosyal medya adreslerini kullanarak geçen yıl 215 sokak hayvanını sahiplendirdi.

Avcu, AA muhabirine, dernek üyeleriyle birlikte sokak hayvanlarının daha rahat ortamlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla sürdürdükleri sahiplendirme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Arkadaşlarının desteğiyle birkaç yıl önce sosyal medyada hesaplar oluşturarak sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm aradıklarını ifade eden Avcu, böylece hasta, yaralı, doğum yapmış ve beslenme sorunu yaşayan çok sayıda hayvana ulaşabildiklerini aktardı.

Sokak hayvanlarının barınaklara hapsedilmesi yerine kent yaşamı içerisinde sahiplenilmesinin daha doğru olduğunu dile getiren Avcu, tedavisini yaptıkları havyanları bir yuvaya kovuşturabilmek için sosyal medyayı kullandıklarını belirtti.

Dernek üyeleri ve sokak hayvanlarını sahiplenen hayvanseverlerle büyük bir aile olmayı başardıklarını belirten Avcu, "Tedavisini yaptığımız canların fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor onlara ev arıyoruz. Bu paylaşımlar binlerce kişiye ulaşıyor. Canları sahiplenmek isteyenler bize ulaşıyor, onlara hayvan sevgisinin önemini anlatıyor ve tutanakla teslim ediyoruz. Daha sonra hayvan sahiplerini sürekli takip ediyoruz." dedi.

-"Çocuklar daha mutlu büyüyor"

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için okullarda eğitimler verdiklerini dile getiren Avcu, sokak hayvanlarının pet shoplardan satın alınanlardan daha çok sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben öncelikle herkesin hayvanları sevmesini istiyorum. Elbet cins bir köpek ya da kedi türü beslemek isteyebilirler. Bu bile önemli. Ancak en önemlisi bence sokaktaki zor yaşamdan bir hayvanı kurtarmak. Emin olun sokaktan kurtarılan her canlı sizin en yakın dostunuz olur, çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılayarak daha mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz."

Avcılar tarafından yaralanan yırtıcı kuşların tedavilerini de yapan Avcu, geçen yıl bunlardan 12'sini iyileştirdiğini belirterek, kuşların büyük bölümünün doğal yaşama dönmesini sağladıklarını anlattı.

Avcu, yaban hayvanlarının kasıtlı yaralanmasının insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, doğal yaşamın dengesinin bozulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :