Soğuk ve yağışlı hava geliyor
Türkiye bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün yurdun batı kesimleriyle Akdeniz ve İç Anadolu ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Ardahan, Bingöl ve Muş çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların İskenderun Körfezi ve Hatay kıyılarında çok kuvvetli (51-70 kg/metrekare) Antalya'nın doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI 3 İLE 6 DERECE ARASI AZALIYOR
Çarşamba ve perşembe günleri doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarının, Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği öngörülüyor.
Rüzgarın bugün güney ve güneybatı yönlerden Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/s), Doğu Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığının yağışla birlikte güney ve iç kesimlerde, çarşamba günü doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor
KONYA için bir haftalık hava durumu
| Tarih | Hava Durumu | |||
|---|---|---|---|---|
| 18 Eylül 2013 Çarşamba | ||||
| 19 Eylül 2013 Perşembe | ||||
| 20 Eylül 2013 Cuma | ||||
| 21 Eylül 2013 Cumartesi | ||||
| 22 Eylül 2013 Pazar | ||||
| 23 Eylül 2013 Pazartesi |