Sivas'ta kamu kuruluşlarında 50 kişilik ilave istihdam

Sivas'ta kamu kuruluşlarında 50 kişilik ilave istihdam

SİVAS (AA) - Vali Davut Gül, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında 50 kişilik ilave istihdam alanı oluşturulacağını bildirdi.Valilikten yapılan yazılı...

SİVAS (AA) - Vali Davut Gül, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında 50 kişilik ilave istihdam alanı oluşturulacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı "istihdam seferberliği" çağrısına destek verdi.

Sivas'taki kamu kurum ve kuruluşlarında 50 kişilik ilave istihdam alanı oluşturulacağını aktaran Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda valilerin takipçi olması yönünde talimat verdi. İnşallah biz de Sivas'ta gerek Valilik olarak, gerek özel idare olarak, gerek belediyeler, kaymakamlıklar olarak daha çok da iş adamlarımızın olabildiğince çok istihdam sağlamalarıyla ilgili bu istihdam seferberliğine destek olacağız. Takipçisi olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunu belirten Vali Gül, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"2017 yılının da ciddi anlamda bir atılım yılı olacağını düşünüyoruz. İş adamlarımızın da buna hazırlıklı olarak mevcut işçilerin çıkarılmasından ziyade yeni işçiler alarak bu yapacakları atılıma şimdiden hazırlıklı olmalarını arzuluyoruz. Kamu eliyle de, özel sektör eliyle de mutlaka yapılacak bir şey var. Birebir takip edeceğiz. Yatırımcının önündeki engelleri açacağız.

Yatırımcının yatırım yapmasıyla ilgili Sivas'ta ve Türkiye genelinde yapılması gereken ne varsa birebir işlerini takip edeceğiz. Yeter ki bir kişi daha fazla istihdam edilsin. Bu istihdam seferberliğini hem Türkiye'de hem Sivas'ta da ciddi anlamda karşılığının olacağını düşünüyorum.

Şimdi bunun daha ötesinde bir istihdam sağlanacağını düşünüyoruz. İlk etapta da bizler 16 ilçe kaymakamlıklarımızla birlikte toplamda 50 kişi ilave istihdamla bu işe başlamış olacağız. Yani ihtiyaç olan yerlerde istihdam seferberliğine 50 kişiyle destek olacağız. Bizim yaptığımızın aynısını da TOBB, ticaret odası üyeleri ve esnafımızın yapmasını, herkesin taşın altına elini koymasını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler