Sivas'ın ilk alt geçidi hizmete açıldı

Sivas'ın ilk alt geçidi hizmete açıldı

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi tarafından Halfelik bölgesinde yapımı tamamlanan kentin ilk alt geçidi törenle hizmete açıldı.Sivas Belediye Başkanı Sami...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi tarafından Halfelik bölgesinde yapımı tamamlanan kentin ilk alt geçidi törenle hizmete açıldı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfus arttıkça, insanların refah düzeyi düzeldikçe araç sayısının her geçen gün arttığını ve bundan sonrada artacağını söyledi.

Büyüyen ve gelişen Türkiye'de en önemli sorunun trafik olacağını ifade eden Aydın, "Bundan 8-10 yıl öncesine kadar Sivas'ta trafikle ilgili ciddi sorunlar yaşanmıyordu. Ancak bugün geldiğimiz noktada bu sorunların artığını gördük." dedi.

Araç sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Aydın, bunun da Türkiye'nin geliştiğini gösterdiğini milli gelirin ve refah sayısının arttığını gösterdiğini dile getirdi.

Yapılan alt geçidin hayırlı olmasını dileyen Aydın, şunları kaydetti:

"Sivas'ın da bu gelişmeyi bu iyileşmeyi görüyoruz. Bu doğrultuda her geçen gün trafiğin arttığını da görüyoruz. Eğer biz bugünden gelecekle ilgili doğru kararları veremezsek bizden sonrakilerin bu sorunları çözmeleri hem zor hemde maliyetli olacaktır.

Her kavşak trafik de bir düğüm noktasıdır, bugün Halfelik kavşağından Aksu'nun sağında ve solunda iki tane alt geçidin açılışını gerçekleştiriyoruz. Özellikle Sivas'ın güneyindeki üniversitemizin büyümesiyle, sürekli nüfusun artmasıyla, Kardeşler mahallesindeki yeni yapılaşmalarla, Eğri Köprü diye yeni bir mahallenin ortaya çıkmasıyla, Diş ve Numune Hastanesi başta olmak üzere şehrin güneyine yapılan yatırımlarla beraber Atatürk Caddesi ve Halfelik Kavşağında ciddi bir trafik sıkışıklığının olduğu görüyorduk. Halfelik alt geçidi trafiğimizi ciddi şekilde rahatlatacaktır."

AK Parti Sivas Mi̇lletveki̇li̇ Hilmi Bilgin ise kavşağın şehre hayırlı olmasını diledi. AK Parti'nin 15 yıldır Türk milletine hizmet etmeye devam ettiğini söyleyen Bilgin, "Gerek merkezi hükumetler olarak gerekse belediyeler ve hizmet birimleri olarak her insanın yaşadığı köyü, beldeyi güzelleştirmek, şehirlerimizi, ilçelerimizi yaşanabilir bir hale getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz şehrimize eserler koymaya devam edeceğiz. Milletimizin duası ve desteği devam ettiği sürece hedefimize ulaşacağız."

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk da Sivas il sınırları içerisinde 2011 yılına kadar bir tünel bulunmadığını belirterek, yapımı devam eden tünellerin tamamlanmasıyla kentteki tünel uzunluğunun 50 kilometreye ulaşacağına dikkati çekti.

Soluk, ulaşımın olmadığı yerde hiçbir şeyin olmayacağına işaret ederek, alt geçidin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Halfelik alt geçidinin açılışı yapıldı.

Sivas'ın ilk alt geçidi hizmete açıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :