Şırnak şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen Albay Küçükdemirkol için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi- TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı töre

ANKARA (AA) - Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Albay Oğuzhan Küçükdemirkol için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin annesi Muazzez, eşi Yasemin, kızı Zeynep, oğlu Gökhan Küçükdemirkol ve yakınları tören öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı milletvekilleri, garnizonda görevli askerler, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz sonrasında şehidin cenazesi, askerlerin omzunda top arabasına alındı.

Top arabası, arkasındaki kortej eşliğinde cami avlusundan ayrıldı.

- Annesi tekerlekli sedye ile oğlu asker selamı ile uğurladı

Şehit Albay Oğuzhan Küçükdemirkol'un şehitliğe uğurlanması sırasında ise duygusal anlar yaşandı. Rahatsızlığı nedeniyle uğurlamaya tekerlekli sedye ile katılan şehidin annesi Muazzez Küçükdemirkol, "oğlum beni bırakıp nereye gidiyorsun" diye gözyaşı döktü.

Şehidin 6 yaşındaki oğlu Gökhan ise şehit babasını asker selamı ile uğurladı.

Askerler tarafından top arabasından cenaze aracına alınan şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Şırnak'ta önceki gün Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan AS 532 Cougar tipi helikopter, bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmüş ve 13 asker şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :