"Şirketlerin yüzde 21'i çalışanına yemek kartı veriyor"

"Şirketlerin yüzde 21'i çalışanına yemek kartı veriyor"

İSTANBUL (AA) - Multinet Up araştırmasına göre şirketlerin yüzde 21'i çalışanlarına yemek kartı veriyor.Şirket açıklamasına göre, Multinet Up şirketleri...

İSTANBUL (AA) - Multinet Up araştırmasına göre şirketlerin yüzde 21'i çalışanlarına yemek kartı veriyor.

Şirket açıklamasına göre, Multinet Up şirketleri ihtiyaç ve beklentilerini anlayarak onlara daha iyi hizmet verebilmek için kurumların çalışanlarına öğle yemeği konusundaki yaklaşımlarını öğrenmeye yönelik araştırma yaptırdı.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından gerçekleştirilen çalışma hemen tüm sektörlerden firmaları kapsadı. Görüşülen firmaların yüzde 35'i çalışanlarına öğle yemeği için nakit para verdiğini belirtti. Bunu yüzde 27 ile yemekhane ve yüzde 21 ile yemek kartı çözümleri izledi. Çalışmaya katılan şirketlerin yüzde 10'u anlaşmalı restoranla çalıştıklarını, yüzde 7'si ise dışarıdan catering hizmeti aldıklarını belirtti.

Yemek ödenekleri konusunda ise Restonet çözümü ile sunduğu fırsatlar sayesinde Multinet Up firmaların ilk akla gelen çözüm ortağı oldu. Bu çözüm, firmaların çalışanlarına sağladığı yemek ödeneklerini Multinet kartları üzerinden, Multinet Up'ın sunduğu değer yaratan çözümler, avantajlar ve kullanım kolaylıklarıyla kullandırabilmelerini sağlıyor. Aynı zamanda şirket yönetiminin bu alandaki çalışmaları denetleyebilmelerini ve muhasebeleştirebilmelerini sağlayan hizmetleri barındırıyor.

Bu çözüm, nakit ödeme sistemi ile karşılaştırıldığında yüzde 90'a varan​ vergi avantajı sağlayarak şirketlerin yemek maliyetlerini azaltıyor ve şirket ortamında yemek hizmeti vermenin zorluklarından kurtarıyor. Tek fatura kolaylığı ile firmaların operasyonel yükünü hafifleten hizmet ayrıca, yükleme, kayıp/çalıntı kart bloke işlemleri, fatura detayları gibi konularda 7/24 güvenli işlem yapabilme kolaylığı sağlıyor. söz konusu çözüm, bakiye ve harcama bilgilerini takip edebilme imkanı sunuyor ve günlük harcama limiti belirlenebilmesine olanak veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :