Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi 2 Nisan'da yapılacak

Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi 2 Nisan'da yapılacak

BELGRAD (AA) - Sırbistan Meclis Başkanı Maja Gojkovic, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2 Nisan'da yapılacağını açıkladı.Meclis binasında basın toplantısı...

BELGRAD (AA) - Sırbistan Meclis Başkanı Maja Gojkovic, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2 Nisan'da yapılacağını açıkladı.

Meclis binasında basın toplantısı düzenleyen Gojkovic, Sırbistan halkına sandığa gitme çağrısında bulundu.

Adayların seçim kampanyalarının dikkatle takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Gojkovic, cumhurbaşkanı adaylarının da yürütecekleri seçim kampanyalarında sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Gojkovic, "Sırbistan'ın istikrar, egemenlik ve bağımsızlığını koruyacak en uygun cumhurbaşkanı adayının seçilmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic'in görev süresi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Daha önce Başbakan Aleksandar Vucic, eski Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic, Sırp Radikal Partisi (SRS) Başkanı Vojislav Seselj ve Sırp milliyetçisi "Dveri" Hareketi lideri Bosko Obradovic cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacaklarını açıklamıştı.

- Cumhurbaşkanı seçim süreci

Sırbistan'da halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı, 5 yıl görev yapıyor. Aday olacakların, seçim tarihinden en geç 20 gün önce başvurularını seçim komisyonuna yapması gerekiyor.

İlk turda adaylardan herhangi birinin oyların yarısından fazlasını alamaması durumunda seçim ikinci tura kalıyor. İlk turda en fazla oy alan iki adayın yarıştığı ikinci turda, daha fazla oy alan aday seçimi kazanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :