"Sılada bayram hasreti bitti"

"Sılada bayram hasreti bitti"

Suriye'nin Halep kentine bağlı Ayn el Arap kasabasında yaklaşık 2 yıl önce terör örgütleri DAEŞ ve PYD arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere ülkelerine dönmeyi sürdürüyor- Ülkesine dö

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'nin Halep kentine bağlı Ayn el Arap kasabasında yaklaşık 2 yıl önce terör örgütleri DAEŞ ve PYD arasındaki çatışmalardan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı daha ülkesine döndü.

DAEŞ'in, 2014 yılında Ayn el Arap (Kobani) bölgesine saldırması sonucu sınır komşusu Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Suriyeliler, burada kendileri için hazırlanan çadır kentte misafir edildi. Fırat Kalkanı Harekatıyla terör örgütlerinin etkisinin kırılmaya başlamasının ardından Suriyeliler de ülkelerine dönmeye karar verdi.

Kurban Bayramı'nı geçirmek için Şanlıurfa Valiliğine müracaat eden Suriyeliler, izin verilmesinin ardından dünden bu yana Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine gitmeye başladı.

İki yıllık aranın ardından Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirecek olmalarının heyecanını yaşayan sığınmacılar, zor günlerinde yanlarında olan Türkiye'ye teşekkür etti. En büyük temennileri ise doğdukları topraklardan bir daha ayrılmamak.

- Vatanın yeri başka

Eşi ve çocuklarıyla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından Suriye'ye dönen Cihan Hamo, iki yıl sonra ülkesine döneceğini ve oradaki evini çok merak ettiğini söyledi.

Uzun süredir Türkiye'de bulunduklarını ve burada çok iyi ağırlandıklarını anlatan Hamo, "Türkiye'de huzurluyduk, iki kurban ve iki de Ramazan Bayramı geçirdik. Çadır kentte çok iyi ağırlandık, Türk yetkililere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ama hiçbir şey vatanın yerini doldurmuyor. Şimdi evime dönüyorum, belki yıkılmıştır ama yine de heyecanlıyız. Bu bayram bizim için gerçek bir bayram olacak." dedi.

Velid Bozan ise doğup büyüdüğü toprakları çok özlediğini ifade ederek, Kurban Bayramı'nı ülkesinde geçirmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti vurgulayan Bozan, "Suriye'de yeni ve güzel gelişmelerin olacağına inanıyorum, umarım ülkemiz barışa kavuşur ve biz de orada yaşamaya devam ederiz. Vatan hasreti bambaşka, umarım burada yaşadığımız güzel günler hep anı olarak kalır ve bir daha geri dönmeyiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :