Siirt'te terör mağduru ailelere iftar

Siirt'te terör mağduru ailelere iftar

İl Müftülüğü, terör mağduru aileler ile ülkelerindeki savaştan dolayısıyla Siirt'e yerleşen Suriyelilere iftar verdi

SİİRT (AA) - Siirt İl Müftülüğü, terör mağduru aileler ile Suriyeli sığınmacılara iftar verdi.

Vali Mustafa Tutulmaz, bir düğün salonunda düzenlenen programda, İl Müftülüğünün her yıl ramazan ayında mağdurlara yönelik benzer etkinlikler gerçekleştirmesinin önemine işaret etti.

İl Müftüsü Faruk Arvas ise ramazan ayı dolayısıyla geleneksel hale gelen ensar ve muhacir kardeşliğini pekiştirmek amacıyla iftar düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile iftar verdiğini belirten Arvas, şöyle konuştu

"Ne güzel bir şey gelin gönüller yapalım. Zira gönül yapmak Kabe yapmaktan daha kıymetli, gönül kırmak Kabe kırmaktan daha vahim bir neticedir. İşte gönüller yapmak üzere, gönülleri bir araya getirmek üzere bütün bu kardeşlerimiz ile bir araya geldik. Hamdolsun Rabbimize, şükür olsun Mevlamıza hem oruçlarımızı tutuk, hem ibadetlerimizi yerine getirdik. Bu zulmü, bu hakareti reva görüp bu kardeşlerimizin hicret ve göç etmeye zorlayan her türlü zulüm, her türlü terörü destekleyen bütün sebep olanlara da bu ramazanı şerif vesilesi ille Allah müstahaklarını versin."

İl Müftüsü Arvas'ın yaptığı birlik ve beraberlik duasının ardından sona eren programa Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, kamu kurum temsilcileri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :