Sigara ve alkolde ÖTV artırıldı! Sigaraya zam geldi mi? Sigara fiyatı ne kadar oldu

Sigara ve alkolde ÖTV artırıldı! Sigaraya zam geldi mi? Sigara fiyatı ne kadar oldu

Son dakika haberi! Sigara ve alkollü içeceklerde özel tüketim vergisi oranı artırıldı. Sigarada 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.78 lira, bir litre rakıda ÖTV tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. Peki, sigaraya zam geldi mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile alkollü içeceklerde ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı artırıldı. Peki sigaraya zam mı geldi? Sigara fiyatları ne kadar oldu?

Kararla alkollü içecekler ve sigara ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı artırıldı.

Alkollü içeceklerde ÖTV artış oranı yüzde 25 oldu. Bir litre rakıda ÖTV tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. 1 litre rakının vergisi 64 TL artarken, 70'lik rakıda vergi artışı 45 TL oldu.

SİGARADA YÜZDE 10 ARTIŞ

Sigarada ÖTV artış oranı yüzde 10 oldu. Sigarada 0.71 TL olan asgari maktu vergi tutarı 0.78 TL oldu. 1 paket sigaradan alınan ÖTV 1.69 TL artış gösterdi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun Eki (III) Sayılı Listenin (A) ve (B) Cetvellerinde Yer Alan Bazı Mallara Uygulanan Asgari Maktu ve Maktu Vergi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi ile Anılan Kanunun 12 nci Maddesinin (3) Numaralı Fıkrası Hükmünün Bazı Mallarda 2022 Yılı Temmuz-Aralık Dönemi İçin Uygulanmaması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan ÖTV artışlarına dair detaylar da belli oldu.

SİGARAYA YÜZDE 10, ALKOLLÜ İÇECEKLERE YÜZDE 25 ÖTV ZAMMI

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile sigara ürünlerinde yüzde 10 oranında ÖTV zammı yapıldı. Alkollü içeceklerde ise ÖTV zammı oranı yüzde 25 oldu. Artık sigara ve alkollü içeceklerden devlet daha fazla oranlarda ÖTV tahsil edecek. Tütün mamullerinden ve tüm alkollü içeceklerden alınan ÖTV'ye dair detaylar tablolar halinde Resmi Gazete'de yayınlandı.

Uygulanacak olan zam miktarını da firmalar belirleyecek ve kamuoyuna duyuracaklar.

SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından güncel sigara fiyatları henüz etiketlere yansımadı. Sigara fiyatları güncellendiğinde memleket.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.