Şiddet mağduru kadınlara yönelik farkındalık semineri

Şiddet mağduru kadınlara yönelik farkındalık semineri

OSİAD Başkanı Kurt:- "Kadının olmadığı yerde demokrasinin de olmayacağına ve bu konuda zihinsel bir dönüşüm yaşanacağına inanıyorum"

ANKARA (AA) - OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) tarafından yürütülen "Şiddet Mağduru Kadınların Sosyoekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında farkındalık semineri düzenlendi.

Holiday Inn Çukurambar Otelindeki seminerde konuşan OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, projenin dernek olarak en fazla inandıkları çalışmalar arasında yer aldığını söyledi.

Projenin, kadın işçilerin OSTİM sokaklarında daha fazla görünmelerine imkan sağlayacağını ifade eden Kurt, "Kadının olmadığı yerde demokrasinin de olmayacağına ve bu konuda zihinsel bir dönüşüm yaşanacağına inanıyorum. Kadın istihdamı konusunda ülkemizde önemli gelişmeler yaşanıyor ancak hala hak ettiğimiz yerde değiliz. Son 8 yılda kadın istihdamı yüzde 77 arttı ama daha alınması gereken çok yol var." dedi.

Kurt, OSİAD olarak Türkiye'nin yaşadığı sorunların çözümü için kendilerine düşen görevi yerine getireceklerinin altını çizdi.

Kadın ve Gençlik Platformu Başkanı Rüveyda Akbay ise her geçen gün artan kadına yönelik şiddetin fiziksel olduğu kadar sosyal, psikolojik ve ekonomik türlerinin de bulunduğunu söyledi.

Kadınların ayaklarını yere sağlam basmasının sağlanması halinde şiddet oranlarının da azalacağını dile getiren Akbay, "Sivil toplum kuruluşlarının en önemli görevlerinden biri de bu tür projelerde yer almaktır." diye konuştu.

AB tarafından desteklenen proje kapsamında, şiddet mağduru olan veya bu yönde beyanı bulunan 50 kadına mesleki eğitimin yanı sıra hukuki hakları konusunda bilgiler verilecek. Söz konusu kadınları istihdam eden işletmeler "kadın dostu işletme" sertifikası alacak. Yenimahalle Belediyesinin de desteklediği proje çerçevesinde şiddet mağduru kadınların çocukları için kreş inşa edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :