SHGM'nin uyguladığı idari para cezaları artırıldı

SHGM'nin uyguladığı idari para cezaları artırıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce bu yıl uygulanacak idari para cezalarına yeniden değerleme oranında artış yapıldı

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından bu yıl uygulanacak idari para cezaları, yeniden değerleme oranında artırıldı.

"SHGM Tarafından Verilecek İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelikte Yer Alan İdari Para Cezalarının Yeniden Değerlendirilmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere SHGM tarafından uygulanacak idari para cezaları, yüzde 14,47 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırıldı.

Artışla denetim için istenilen bütün teknik ve ekonomik bilgileri verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen ruhsat sahiplerine uygulanan idari para cezası 10 bin liradan 11 bin 447 liraya yükseldi.

Belirlenmiş gümrüklü hava alanlarından başka bir yere zorunluluk nedeniyle iniş yapıldığı takdirde, hava aracı sorumlu pilotunun, durumu derhal varsa hava alanı yöneticisine, yoksa en yakın mülki amire veya zabıta yetkilisine duyurmaması ve yetkili makamlar el koyuncaya kadar hava aracını, yolcuları ve yükünü güvence altına almaması halinde ödeyeceği idari para cezası 6 bin liradan 6 bin 868 liraya çıkarıldı.

Kaptan pilotların, hava aracında işlenen suç ve kabahatlerle ilgili gereken kanuni tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla durumu en kısa zamanda yetkili makamlara intikal ettirmesi ve yurt dışında Türk konsolosluğuna bildirmesi gerekiyor. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenlere ve her iki halde de ayrıntılı rapor vermeyenlere kesilen ceza 3 bin 500 liradan 4 bin 6 liraya yükseltildi.

Ruhsat sahibinin, işletmesine ait ruhsat örneklerini, müşteri ve iş çevrelerinin kolaylıkla görüp okuyabilecekleri yerlere asmaması ve belirlediği uçuş tarifelerini en az 3 gün öncesine kadar üçüncü kişilere duyurmadan yürürlüğe koyması halinde ödeyeceği ceza bin 717 lira oldu. Bu hallerde daha önce bin 500 liralık ceza uygulanıyordu.

Ruhsat sahibinin, işletme faaliyetlerini ruhsat şartlarına aykırı yürütmemesi halinde verilen 6 bin liralık ceza da 6 bin 868 liraya çıkarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :