SGK'dan kayıtlı kadın istihdamına destek

SGK'dan kayıtlı kadın istihdamına destek

SGK Başkanlığı 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Women-up'la hem kadın istihdamını artırmayı hem de kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmeyi amaçlıyorhedefliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nın Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Women-up, hem kadın istihdamını artırmayı hem de kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ankara'da SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydın, çeşitli kurum temsilcileri, çalışanları ve davetlilerin katıldığı projenin lansmanı online olarak da takip edildi.

Kadınların iş gücüne katılımı düşük

SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydın, iş gücü piyasasının sorunlarına değinerek, bunlardan en önemlisinin kayıt dışı istihdam ve kadınların iş gücüne olan düşük katılımı olduğunu, kayıt dışı istihdam konusunda da mücadele edildiğini ve kısmen başarılı olunduğunu söyledi.

"Kadınlar ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük pay sahibi"

Aydın, "Ülkemizde iş gücü piyasası bazı sorunlara sahiptir. Bunlardan en önemlisi kayıt dışı istihdam ve kadınların iş gücüne olan düşük katılımıdır. Bu süreci en iyi şekilde yönetmek ve bunu gelecek nesillere de güzel bir yapı, gelecek bırakmak bizim hedefimizdir. Günümüze gelinceye kadar birçok yöntemle kayıt dışı istihdamla mücadele edilmiş, kısmen de başarıya ulaşılmıştır. Toplumun temeli aile, ailenin temel direği de gelecek nesillerimizin mimarı kadınlarımızdır. Toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakarlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla ülkemizin her açıdan kalkınmasında büyük pay sahibi olmuşlardır" diye konuştu.

Programda SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü ve Women-up Projesi Kıdemli Operasyon Yöneticisi Savaş Alıç, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Angel Gutierrez Hidalgo, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımları Dairesi Başkanı Süreyya Erkan birer konuşma yaptı.

SGK'dan kayıtlı kadın istihdamına destek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.