SGK borcu olanlara müjde
Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta primlerini ödemeyen vatandaşlara yeni bir kolaylık getirdi
Kuruma borcu olanlara yeni bir müjdeli haber verdi. SGK, prim borcu olanların borçlarını düşük faizle 18 aya bölecek.
Üstelik taksitler 2'şer aylık dilimler halinde ödenecek. SGK'ya 2004 yılında 100 TL borcu olan bir vatandaşın kuruma faiziyle birlikte 378 TL ödemesi gerekiyordu. Ancak çıkarılan yeni bir kanunla prim borçlarında yapılanmaya gidildi.
Böylelikle 2004 yılında SGK'ya 100 TL borcu olan bir vatandaş gecikme faiziyle birlikte 194 TL ödeyecek. Üstelik bu borcunu 1.15 faizle 18 ay taksite de böldürebilecek.
"BİR AN EVVEL YARARLANIN"
Vatandaşların bu kanundan bir an evvel yararlanması gerektiğine dikkat çekildi. 31.05.2013'e kadar vatandaşlar bu haklardan yararlanabilecek. Bunun dışında BAĞ-KUR'lu olup da yaşlılık maaşı alan ve ticaretle uğraşmaya devam eden vatandaşlardan yüzde 10 oranında kesinti oluyordu. Ancak SSK'da bu uygulama yoktu. Şimdi SSK'da da bu kesinti olacak ve adaletsizlik ortadan kalkmış olacak" dedi.
ÖĞRENCİLERE SİGORTA MÜJDESİ
"Daha evvel liseyi bitiren öğrenciler SSK'nın şartlarından yararlanamıyordu. Yani liseyi bitiren bir öğrenci devlet hastanelerinde SSK üzerinden muayene olamıyordu.
Yeni yapılan değişiklikle öğrenciler 20 yaşını doldurana kadar SSK'lı sayılacak. Ayrıca okulu bitiren öğrenci 4 aylık süre içinde üniversiteyi kazanırsa SSK'sı kesintiye uğramadan devam edecek.