Seyyid Sultan Sücaaddin Veli'yi anma etkinlikleri

Seyyid Sultan Sücaaddin Veli'yi anma etkinlikleri

Eskişehir Valisi Tuna: - "Şeyh Sücaaddin Veli'nin buradaki mekanı ve külliyesini elimizden geldiği kadar ihya etmeye çalıştık"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen "3. Uluslararası 23. Ulusal Seyyid Sultan Sücaaddin Veli'yi Anma Etkinlikleri" kapsamında, Seyitgazi ilçesine bağlı Arslanbeyli Mahallesi'ndeki külliyeye kazandırılan misafirhane, cemevi ve sosyal tesisleri hizmete açıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve Balkanlardan misafirlerin kente geldiğini belirtti.

Huzurun mimarı, gönüllerin sultanı Seyyid Sultan Sücaaddin Veli'yi anmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Tuna, "Sücaaddin Veli Dergahı önümüzdeki dönemde hem ülkemizde hem de yurt dışında çok daha fazla tanınacak ve bu hak erenlerin dilinden gelen hak kelamları bütün dünyaya buradan duyurulmuş olacak." dedi.

Tuna, Seyyid Sultan Sücaaddin Veli anma etkinliğinin siyaset yeri olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu ocakların sahipleri, dedeleri bunun zaten bilincinde. Mesajlarınızı, taleplerinizi hak arama kapsamında yapıyoruz. Bunun yapılacağı platformlar o kadar çok ki zaten yapılıyor. Burada birtakım eleştirilerde bulunmak bu gibi yerlerin değerini bozar. O yüzden buralarda bu tarz eleştirileri yapmasak daha uygun olur. Çünkü buraya gelen insanlar Şeyh Sücaaddin Veli'yi anmaya geliyor, birlikte muhabbet ediyor, dua ediyor ve ibadet yapıyor.

Şeyh Sücaaddin Veli'nin buradaki mekanı ve külliyesini elimizden geldiği kadar ihya etmeye çalıştık. Bugün yine sizlerin de katkılarıyla buradaki beraberliğimizle yarım kalan işleri tamamlamış oluyoruz. Mishafirhane, cem evi, sosyal tesisin içinde bulunduğu açılışları hep birlikte yapacağız. Bunları yapmak yetmiyor, yapılanlara bakmak, yaşatmak ve güzel hizmet etmek gerekiyor."

Eskişehir Alevi Dernekleri Platform Başkanı İbrahim Balcı da Anadolu Aleviliğinin köşe taşlarından huzurun mimarı, gönüler sultanı Sücaaddin Veli anma etkinliğinde yine bir arada olmanın mutluluğu ve huzuru içerisinde olduğunu söyledi.

Balcı, "Artık mahallenin tarihi bir değeri olmaktan çıkıp insanların ortak mirası haline gelen bu muhteşem külliyede bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim." dedi.

Eskişehir Alevi Dernekleri Platform Başkanı İbrahim Balcı, daha sonra Vali Tuna'ya katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Etkinlik, semah gösterisi ile sona erdi.

Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :