Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli çocuklar için ahşap boyama kursu açıldı.Kurs usta öğreticisi Derya Doğan, Ümit...

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli çocuklar için ahşap boyama kursu açıldı.

Kurs usta öğreticisi Derya Doğan, Ümit Çocukları Deneği salonundaki kursta, engelli çocukların geri dönüşüm malzemelerini sanat eserine dönüştürdüklerini söyledi.

Şu an kursta 15 kişinin eğitim aldığını belirten Doğan, ortaya çıkarılan eserlerin 2 Mayıs'da sergileneceğini kaydetti.

- Kamulaştırılan binalar yıkılmaya başlandı

Seydişehir Belediyesi, Tarihi Seyyid Harun Cami Projesiyle çarşı merkezinde kamulaştırılan binaların yıkmaya başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı yazılı açıklamada, 713 yıllık tarihi cami ve çevresini yapılacak düzenlemelerle inanç turizmine kazandıracaklarını belirtti.

Yıkım çalışmalarını sürekli yerinde incelediğini ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla daha önce 8 bin 300 metrekarelik alanda 52 iş yerinden 33'ünü kamulaştırdık. 10 milyon liralık bir bütçe ile güzel bir projeyi daha ilçeye kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Yapılacak çevre, peyzaj projesi ile Seyyid Harun Cami çevresi de yepyeni bir görünüme kavuşacak. Tarihi kültürel değerlerimizin etrafı açılacak. Çarşı merkezi eski canlılığına kavuşarak ilçeye değer katacak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :