Seydişehir'de kanserle mücadele çalışmaları

Seydişehir'de kanserle mücadele çalışmaları

KONYA (AA) - Seydişehir Halk Sağlığı Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya , kanserle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini söyledi. Harmankaya, Sağlık...

KONYA (AA) - Seydişehir Halk Sağlığı Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya , kanserle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Harmankaya, Sağlık Bakanlığınca yürütülen kanser programı çerçevesinde meme kanseri, kolorektal kanser ve rahim ağzı kanseri taramalarının devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıl önce toplum sağlığı merkezi bünyesinde ilçede açılan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) aile hekimleri işbirliğiyle taramaların devam ettiğini belirten Harmankaya, şöyle devam etti:

"2015 yılında yaptığımız taramalarda bin 50 kişiye rahim ağzı kanseri taraması yapıldı. Bu sayede ileri tetkik ile 5 kişiye kanser tanısı konmuş olup tedavilerine erkenden başlanması sağlanmıştır. 700 kişiye mamografi ile tarama yapılarak şüpheli görülen kişilerde ileri tetkikler sonucunda 4 kişiye kanser tanısı konulmuştur. Ayrıca kolorektal kanserleri için yaklaşık bin 500 kişiye tarama yapılmış olup şüpheli olan vakalar ileri tetkik için sevk edilmiştir. Saha çalışmalarımız tüm yıl devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :