"Sesli Durak", tüm Türkiye'ye yayılmak için destek bekliyor

"Sesli Durak", tüm Türkiye'ye yayılmak için destek bekliyor

Görme engellilerin duraklara gelen otobüslerden ve bu otobüslerin hangi hata ait olduklarından haberdar olmalarını sağlayan "Sesli Durak" mobil uygulaması ilk olarak Ankara'da hizmet vermeye başladı

İSTANBUL (AA) - Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için geliştirilen ve ilk olarak Ankara'da hizmet vermeye başlayan "Sesli Durak" mobil uygulaması, Türkiye'nin daha fazla ilinde hizmet verebilmek için Boyner Grup'un "Buluşum" platformunda destekçilerini bekliyor.

Boyner açıklamasına göre, Ankaralı sosyal girişimci Onur Kılıç tarafından geliştirilen Sesli Durak mobil uygulaması, görme engellilerin duraklara gelen otobüslerden ve bu otobüslerin hangi hata ait olduklarından haberdar olmalarını sağlıyor.

Boyner Grup'un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu Buluşum platformunda destek toplayan Sesli Durak uygulaması, görme engelli bireyler için seyahat engellerini ortadan kaldırıyor. Öncelikle Ankara'da hayata geçen proje kısa zamanda tüm Türkiye'ye yayılmayı hedefliyor.

Görme engellilerin günlük ulaşımlarını kolaylaştırmayı ve engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan Sesli Durak'ın Türkiye'nin başka illerinde de yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyeleri ile görüşmeler yapan sosyal girişimci Onur Kılıç, herkesi Buluşum üzerinden projesini desteklemeye davet ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kılıç, şunları kaydetti:

"Şu anda uygulamamız sayesinde Ankara'nın bütün duraklarında görme engelli bireyler kendi kendilerine seyahat edebiliyor. Hedefimiz bu sistemi bütün Türkiye'ye yaymak. Uygulamayı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için destek bekliyoruz. Buluşum üzerinden bir kitlesel fonlama kampanyası başlattık. Kampanyanın hedefine ulaşması için tam bir ay süremiz kaldı. Siz de küçük büyük demeden destek olabilir, toplumsal bir sorunu birlikte çözmek için adım atabilirsiniz."

Sesli Durak uygulaması, "www.bulusum.biz" adresi üzerinden toplayacağı destekle tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.


- Sesli Durak kullanıcıları uygulamadan memnun


Sesli Durak, uygulamayı indiren görme engelli bireylerin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve gelen otobüslerin hangi hata ait olduğu hakkında sesli olarak bilgilendirme yapıyor. Uygulamayı kullanan 100'ün üzerinde görme engelli bireyin deneyimleri oldukça olumlu. Sesli Durak kullanıcısı Ekrem Usman, uygulama sayesinde artık otobüs durağında bekleyen diğer insanlara hangi otobüsün geldiğini sormak zorunda olmadıkları için çok mutlu olduğunu belirtti.

Usman, "Otobüs duraklarında beklerken otobüsün geldiğini duyuyoruz fakat beklediğimiz otobüs mü değil mi bilemiyoruz. Bu yüzden başkasına sormak zorunda kalıyoruz. Eğer durakta birisi yoksa bu daha da büyük bir sıkıntı oluyor. Sesli Durak bu probleme çözüm getirdi" açıklamasında bulundu.

Uygulamayı sıklıkla kullanan bir diğer üye Sadık Kavrazlı da, "Bu uygulamanın tüm Türkiye'ye yayılması gerekiyor. Görme engelli bireylerin rahatça seyahat edebilmesi için tüm durakları sisteme tanıtacak bir altyapının hızlıca hayata geçmesini, hatta bunun başka ülkelere de yayılmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :