Yarı denizaltıyla Ege'nin derinliklerine iniyorlar

Marmaris'te yarı denizaltıyla düzenlenen mavi turlara katılan turistler, Ege'nin derinliklerini görme fırsatı yakalıyor

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde turistler, yarı denizaltıyla düzenlenen turlarla Ege'nin derinliklerinde yolculuk yapıyor.

Yarı denizaltının kaptanı Yusuf Dirmil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başladıkları turlara talebin yüzde 100 arttığını söyledi.

İnsanların düşüncelerini hayata geçirince mutlu olduğunu anlatan Dirmil, Ege'nin derinliklerini görenlerin hayranlıklarını gizleyemediğini dile getirdi.

Dirmil, yarı denizaltıyı tur teknesi yaparak, cesaret edilemeyen bir atılımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yarı denizaltının ortağı Murat Kuyumcu ise teknenin dizaynının ve mavi tur yapmasının ilgiyi artırdığını kaydetti.

Turistlerden turlara birçok kez katılanlar olduğuna değinen Kuyumcu, "2016'da 9 bin civarında misafirimize deniz altını gösterdik." dedi.

Marmaris'e tatile gelen Vedat Çaka da turun çok heyecanlı olduğunu, denizin altında balıkları yakından görmenin mutluluk verdiğini söyledi.

İngiliz vatandaşı Nicola Kaytankas ise ilk kez denizin altını gördüğünü belirterek, "Balıkları gördüm. Çok heyecanlı ve büyüleyiciydi. Çok harika bir turdu." ifadelerini kullandı.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Şekerci Han Restorasyonu: Tarihin Kalbi Fatih’te Yeniden Atacak
Yılın Fotoğrafı İHA’dan
Minik ressamların eserleri beğeni topladı
Horon Bizumdur: Türkiye 5 Bin Kişiyle Guinness Rekoruna Hazırlanıyor
Sirkeci Garı "Yaşayan Kültür Adası" Oluyor: Tarihi Dönüşüm Başladı