Van'da terör operasyonu

Terör örgütü PKK'ya ait patlayıcı ve roketatar ele geçirildi- Gözaltına alınan 9 kişiden ikisi tutuklandı

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda, roketatar, roketatar mühimmatı ve patlayıcı ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma başlattı.

Terörle mücadele ve özel harekat polislerinin desteğiyle Hacıbekir Mahallesi'nde belirlenen eve operasyon düzenleyen ekipler, evde bir roketatar, 5 roketatar başlığı, 5 sevk fişeği, birer av tüfeği ve tabanca, 500 gram TNT kalıbı, çok sayıda mermi, bir keskin nişancı dürbünü, çok sayıda ateşleme kapsülü ile çok sayıda değişik ebatlarda pil ele geçirdi.

Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 9 kişiden 7'si savcılıkta serbest bırakılırken, Ö.K. ile F.Ç. çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI