Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 35. haftasında Konya’daki Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Umut Nayir’in yıldızlaştığı karşılaşmada, Konyaspor sahadan 2-1 galip ayrılarak Süper Lig’deki geleceğini matematiksel olarak garantiledi.
İlk yarı golsüz bitti
Maçın ilk yarısında her iki takım da pozisyonlar bulmasına rağmen golle tanışamadı. Rizespor'un Sowe ve Varesanovic'in şutları, Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş tarafından başarılı şekilde kurtarıldı. Yeşil-beyazlılar ise, Umut Nayir'in kafa vuruşlarında ve Bjørlo'nun sert şutunda gol sevinci yaşamadı.
İkinci yarıda Nayir’in golleriyle Konyaspor öne geçti
İkinci yarıya hızlı başlayan Konyaspor, Umut Nayir'in 47. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Guilherme'nin asistini değerlendiren Nayir, maçtaki ilk golünü kaydetti. Ancak 71. dakikada Rizespor’un Dal Varesanovic’in attığı golle 1-1’lik eşitliği sağladı. Bu pozisyonda, Konyasporlu futbolcular penaltı beklese de hakem VAR incelemesi sonrasında kararını değiştirmedi.
77. dakikada ise Konyaspor’un Umut Nayir'i sahneye çıktı ve bir kez daha kafa vuruşuyla takımını 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. Bu golle Konyaspor, maçı kazanarak Süper Lig'de kalmayı matematiksel olarak garantiledi.
11'de 6 değişiklik: Teknik Direktör Recep Uçar’dan sürpriz tercihler
Konyaspor, maç öncesi Adil Demirbağ ve Melih İbrahimoğlu'nun eksikliğiyle sahaya çıktı. Teknik Direktör Recep Uçar, Antalyaspor maçının 11'inde yer alan Jakub Slowik, Louka Prip, Pedrinho, ve Blaz Kramer'i kulübeye çekerek yerine Deniz Ertaş, Riechedly Bazoer, Josip Calusic, Morten Bjørlo, Oğulcan Ülgün ve Umut Nayir'e forma şansı verdi. Bu isimlerden, Bjørlo Süper Lig’de ilk kez ilk 11’de yer aldı.
Adil Demirbağ'ın sakatlığı devam ediyor
Konyaspor'dan yapılan açıklamada, Adil Demirbağ’ın sol diz arkasında ağrı hissetmesi üzerine yapılan tetkiklerde popliteus kasında 1. derece yaralanma ve ödem tespit edildiği belirtildi. Adil’in tedavisine devam edildiği açıklandı.