Türkiye'nin ''havası'' yerinde

Türkiye'nin, 2003'te yüzde 1 olan dünyada havayoluyla taşınan toplam yolcu sayısı içindeki payı, 2011'de yüzde 2,1'e yükseldi.

Türkiye'nin, 2003'te yüzde 1 olan dünyada havayoluyla taşınan toplam yolcu sayısı içindeki payı, 2011'de yüzde 2,1'e yükseldi. Aynı dönemde Avrupa'da havayolunu kullanan yolcu sayısında Türkiye'nin payı yüzde 3,2'den yüzde 7,4'e çıktı. 2023'de havayolunu kullanan yolcu sayısı oranının dünyada 3,7, Avrupa'da ise yüzde 13,5'e çıkarılması hedefleniyor.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, dünyada yolcu trafiği sıralamasında ilk yüz arasında bulunan havalimanlarından İstanbul Atatürk Havalimanı 2008 yılında 40'ıncı sıradayken geçen yıl 30'uncu sıraya, Antalya Havalimanı da 2008'de 71'inci sıradan 55'inci sıraya yükseldi.

Türkiye Haberleri

TSK'DA YENİ DÖNEM
YENİ ATAMALAR RESMİ GAZETE'DE
ARACINIZDA BU 5 MADDEYE DİKKAT!
BUNU YAPIN EHLİYETİNİZ GİTMESİN
Uzman isim net konuştu: Yağmurlar ülkeyi terketti