Tunus'tan AB'ye "desteğinizi artırın" çağrısı

Tunus Kalkınma Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı İbrahim, AB'den ülkesine desteğini artırmasını istedi

TUNUS (AA) - Tunus Kalkınma Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Yasin İbrahim, Avrupa Birliği'nden (AB), demokratik geçiş süreci için ülkesine desteğini artırmasını istedi.

İbrahim, başkent Tunus'taki AB temsilcilikleri tarafından düzenlenen ve cuma gününe kadar sürmesi beklenen "Avurpa Günleri" kutlamaları sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin demokratik geçiş süreci için AB'den mali ve maddi desteğini artırmasını istediklerini belirtti.

AB'nin 2011'deki halk devriminden bu yana Tunus'a verdiği ekonomik desteğin yıllık ortalama 200 milyon avro olduğunu aktaran İbrahim, AB'den daha yüksek düzeyde maddi ve mali destek talep ettiklerini kaydetti.

Tunus'un demokratikleşmesi ve desteklenmesi konusunda AB'den süratle karar vermesini istediklerini vurgulayan İbrahim, Tunus'un bir dönüşüm süreci yaşadığını ve bunu hızlandırmaları gerektiğini söyledi.

AB ile 1995 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşması sayesinde ülkesinin otomobil ve uçak parçaları sanayisini geliştirdiğini vurgulayan İbrahim, 2011'deki halk devrimi sonrası ülkesine verdiği destekten dolayı ise AB'den övgüyle söz etti.

Turizm gelirlerinin azalması nedeniyle cari açığın arttığı Tunus, mali açıdan zor bir dönemden geçiyor.

AA

Ekonomi Haberleri

Çiftçiler buğday için fiyat bekliyor
Aksaray’ın küçük Adana’sı seracılıkla geçiniyor
ABD'de İlk Banka İflası
İhracata Yasak Geliyor: Tavuk Fiyatları Ne Zaman Düşecek?
Lokanta ve Kafelerde KDV İstismarına Son!