Trump’tan İran kararı: Saldırılar 5 gün ertelendi

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı geçişlerine izin vermesi için tanınan sürenin sonunda askeri saldırıları 5 gün ertelediklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan gerilimde yeni bir adım attı. Trump, İran’ın enerji tesisleri ve enerji altyapısına yönelik planlanan askeri saldırıların 5 gün süreyle ertelendiğini duyurdu.

48 saatlik sürenin sonunda yeni adım

Daha önce İran’a Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere izin verilmesi için 48 saat süre tanındığını hatırlatan Trump, sürenin dolmasına saatler kala yeni bir karar aldıklarını açıkladı. Buna göre ABD, askeri operasyon planlarını geçici olarak durdurdu.

“Verimli görüşmeler yaptık” açıklaması

Trump, son iki gün içinde İran ile temasların yoğunlaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Son iki gün içinde Orta Doğu’daki düşmanlıkların tamamen sona ermesi için çok iyi ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik.”

Pentagon’a talimat verildi

ABD Başkanı, Savaş Bakanlığı’na (Pentagon) doğrudan talimat verdiğini belirterek, İran’ın enerji altyapısına yönelik tüm askeri saldırı planlarının 5 günlüğüne askıya alındığını ifade etti.

Gözler yeni sürecin sonucunda

Alınan bu karar, Orta Doğu’daki gerilimin düşürülmesine yönelik diplomatik bir adım olarak değerlendirilirken, önümüzdeki 5 gün içinde yapılacak görüşmelerin sürecin seyrini belirlemesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

HAZIRLIĞINIZI YAPIN
İSRAİL'DE SOKAK KARIŞTI
TRUMP'TAN 5 MADDE
İRAN'DAN SERT UYARI
İRAN'DAN ABD'YE NET MESAJ