Trabzon'da Kadın Dayanışma Festivali başladı

Kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek festivalde, söyleşi, panel ve belgesel gösterimi yapılacak

TRABZON (AA) - Trabzon'da, bu yıl ikincisi düzenlenen Kadın Dayanışma Festivali başladı.

Trabzon Sanat Evi'nde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Akgün, 3 gün boyunca farklı etkinlikler düzenleyerek, kadınların sorunlarına dikkat çekmeye çalışacaklarını söyledi.

Konuşmanın ardından "Trabzon Cazıları" isimli grup, türküler seslendirdi. Festival kapsamında Dilek Bilge, Hamiyet Özen, Nermin Karsan, Nur Olcayto Koç ve Türkün Sümerkan'ın fotoğraflarından oluşan sergi de açıldı.

Sanatevi'nde oluşturulan stantlarda ise sivil toplum kuruluşları ile derneklere ait yöresel el sanatları ürünleri satışa sunuldu. Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin oluşturduğu stantta ise Suriyeli ve Afganistanlı kadın sığınmacılar yöresel yemeklerini sergiledi.

Festivalin ilk günü, Prof. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver'in "Türkiye'de feminist hareketler" ile Nilüfer Akgün'ün "Yerelde feminist hareketler" konulu panelleri ile sona erdi.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınların sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan festivalde, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve belgesel film gösterimi yapılacak. Festival, 5 Mart Pazar günü müzik dinletisiyle sona erecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Denizli bu kazıya kilitlendi! Laodikeia Antik Kenti yüzde yüz tempoda
Konya'da 23 Nisan Coşkusu: Migros Tiyatro Festivali 30. Kez Perdelerini Açıyor!
M1 Konya’da Çocuklara Uzay Yolculuğu
Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" filmine ödül
Turistler işçi gibi çalıştı