Toptan: Dehşete kapıldım

Sabancı suikastçısı Fehriye Erdal'ın Belçika tarafından bırakılmasına Toptan'ın yorumu.

Antalya'da özel okulların sempozyumuna katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, gazetecilerin, Fehriye Erdal'ın serbest bırakılmasıyla ilgili sorularını cevapladı. Toptan: "İki yönlü dehşete kapıldım. Bütün dünyada bir terör örgütü olarak tanımlanan DHKPC'nin, Belçika makamları tarafından terör örgütü olarak tanımlanmaması gerçekten dehşet verici" dedi.

 

"Terörle mücadele etmek istiyoruz. Diyoruz ki terör küresel bir mahiyet almıştır. Küresel bir mahiyet alan teröre bütün ülkeler ortak bir mücadele amacı, hedefi çabası sarf edemezse dünya terörü önleyemez." diyen Toptan, Belçika gibi çok önemli bir Avrupa merkezinden böyle bir kararın çıkmasını dehşet verici olarak yorumladı. Bu kararın terörü teşvik anlamına geldiğine dikkat çeken Toptan, "Belçika'da suç işlemedi diye insanları masum sayan bir zihniyet küresel terörle mücadelenin bir parçası olamaz. Kimse de artık bundan sonra terörle mücadele konusunda birbirine yardımcı olma ihtiyacını hissedemez. Böyle bir şey olabilir mi? Dehşete kapıldım." ifadelerini kullandı.

 

"Bundan sonra ne yapılabilir" sorusu üzerine Toptan, "Sadece bizim değil dünyanın BM'nin terörle mücadele etmeyi kendine birinci öncelik sayan kurumların devletlerin bunun üzerinde çok iyi düşünmesi lazım" açıklamasını yaptı.

Dünya Haberleri

TERÖRİST HER YERDE TERÖRİST
RUSYA SAVAŞA BENZİNİ DÖKTÜ
Donald Trump'ın ondan önce öleceğini söyledi, espri yaptım diyerek geçiştirdi
İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ