Tartışılan tahliyelere yakalama kararı

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye edildikten sonra imza atmadıkları belirlenen 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Karar üzerine evlerine baskın yapılan 12 kişiden hiçbiri bulunamadı.

Edinilen bilgiye göre, 3 Ocak 2011'de Diyarbakır D Tipi Cezaevinden salıverilen terör örgütü Hizbullah ana davasının sanıklarından Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balcı, Abdulkerim Kaya, Mustafa İpek ve Şeyhmus Kinay'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi ile 3 PKK'lının imza atmadıkları belirlendi.

Bu kişilerin imza atmadıklarına dair hazırlanan ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca önceki gün gönderilen tutanakla ilgili Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararını açıkladı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince yakalama kararının çıkarılması üzerine polis 12 kişinin adreslerine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda şahıslardan hiçbiri bulunamadı.

Türkiye Haberleri

TSK'DA YENİ DÖNEM
YENİ ATAMALAR RESMİ GAZETE'DE
ARACINIZDA BU 5 MADDEYE DİKKAT!
BUNU YAPIN EHLİYETİNİZ GİTMESİN
Uzman isim net konuştu: Yağmurlar ülkeyi terketti