Taliban Liderinden Kamu Görevlilerine Akıllı Telefon Yasağı İddiası

Afganistan'da Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin, kamu çalışanlarının akıllı telefon kullanmasını kesin olarak yasakladığı öne sürüldü.

Afganistan yönetiminin basına sızan yeni bir kararla çalkalandığı iddia ediliyor. KabulNow tarafından paylaşılan bilgilere göre, ülkenin dini lideri Hibetullah Ahundzade, kamu görevlilerinin akıllı telefon kullanmasını tamamen yasaklayan sözlü bir talimat verdi. Sıkı güvenlik önlemleriyle bilinen yönetimde, bu yasağın çiğnenmesinin ağır sonuçları olacağı belirtiliyor.

Talimat Askeri Mahkemelere Ulaştırıldı

İddialara göre, Ahundzade’nin bu radikal talimatı ülkenin sekiz farklı bölgesindeki askeri mahkemelere resmi olarak iletildi. Haberin detaylarında, getirilen akıllı telefon yasağına uymayan personelin doğrudan "suçlu" kabul edileceği ve yargılanmak üzere askeri mahkemelere sevk edileceği vurgulanıyor.

Gizli Toplantıda Alınan Radikal Karar

Söz konusu yasağın, Ahundzade'nin üst düzey güvenlik bürokrasisiyle yaptığı gizli bir toplantıda alındığı ileri sürüldü. Dini liderin; askeri mahkeme başkanları, emniyet müdürleri ve istihbarat yetkilileriyle gerçekleştirdiği zirvede bu kararı sözlü olarak dikte ettiği ifade ediliyor. Kararın arkasında bilgi sızdırılmasını önleme ve güvenlik endişelerinin yattığı tahmin ediliyor.

Özel Takip Formları Hazırlandı

Yasağın delinmemesi adına oldukça sıkı kontrol mekanizmaları devreye sokuluyor. Sekiz bölgedeki askeri mahkeme başkanlarına, yasağın eksiksiz uygulanması ve sürecin sonuçlarının doğrudan Ahundzade'nin ofisine raporlanması görevi verildi. Ayrıca, yasak kapsamında alınan tedbirlerin ve yapılan denetimlerin kayıt altına alınması amacıyla özel formlar hazırlandığı da sızan bilgiler arasında.

Resmi Makamlar Sessizliğini Koruyor

Uluslararası kamuoyunda ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu gelişmeye dair Afgan yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yönetimin konuya ilişkin sessizliği sürerken, yasağın ne zaman ve ne şekilde tam olarak yürürlüğe gireceği ise merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

4 ÜLKE İSRAİL'İ KIZDIRDI
İRAN VURMAYA DEVAM EDİYOR
AZILI SİYONİSTE AVRUPA'DAN ŞOK
Skandal! Somalili Dünya Kupası Hakemi Omar Artan ABD’ye Alınmadı
TRUMP'IN NETANYAHU SABRI TAŞTI