ŞAM (AA) - Esed güçlerine ait helikopterlerin Şam'ın Dareyya ilçesine 23 varil bombası attığı saldırılarda bir çok kişinin yaralandığı, bölgede büyük yıkım meydana geldiği bildirildi.
Dareyya Basın Bürosu Sözcüsü Hüsam el-Ahmed AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterlerin kasabaya 23 varil bombası attığını, saldırı sonucu bir çok sivilin yaralandığını belirtti.
Esed güçlerinin düzenlediği varil bombalı saldırılarda bir çok binanın yerle bir olduğunu ifade eden Ahmed, kendi merkezlerinin de isabet aldığını ve büyük zarar gördüğünü kaydetti.
Rejim güçleri yaklaşık 2 yıldan bu yana Dareyya'yı kuşatma altında tutuyor.
Esed yönetiminin bir yıl önce sunduğu ateşkes teklifine muhalifler "tutukluların serbest bırakılması, rejim ordusunun Dareyya ve çevresinden çekilmesi, sivillerin kontrol noktalarında hakarete uğramaması" şartıyla kabul edeceğini açıklamış ve bunun karşılığında da ağır silahlarını rejime teslim etme taahhüdünde bulunmuştu.