SPLM-N Sudan hükümeti ile müzakereleri durdurdu

Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey Örgütü lideri Akkar, Sudan hükümeti ile müzakere ve diyaloğun durduğunu belirtti

HARTUM (AA) - Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) Örgütü lideri Malik Akkar, Sudan hükümeti ile müzakere ve diyaloğun durduğunu açıkladı.

Akkar yaptığı yazılı açıklamada, örgütün yeni temellere göre yeniden yapılandırılmasına odaklanacağını belirtti.

SPLM-N'nin hiçbir şekilde müzakerelere katılmayacağını ve Sudan yönetimi ile iletişimi durduracağını kaydeden Akkar, örgütün gerçek geleceğinin şu anki rejimin yerine demokratik bir rejim inşa edilmesinde saklı olduğunu ifade etti.

Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) 2011'den bu yana Güney Sudan sınırındaki Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerinin bağımsızlığı için savaşıyor.


AA

Türkiye Haberleri

AYM’DEN ADAY SÜRÜCÜLER İÇİN KRİTİK İPTAL KARARI
Bu yağmur Konya'ya doğru geliyor
Haçlılar Donanmasıyla Türkiye'nin Kapısında
Asıl Kış Şimdi Geliyor Konya Soğuyor
DETAYLAR BELLİ OLDU