Shakira'nın "La Bicicleta" şarkısı davalık oldu

"La Bicicleta" şarkısının çalıntı olduğu iddiasıyla, Kolombiyalı şarkıcılar Shakira ve Carlos Vives hakkında ticari mahkemede dava açıldı

MADRİD (AA) - İspanya'da mahkeme, "La Bicicleta" şarkının sözlerinin çalıntı olduğu iddiasıyla Kolombiyalı şarkıcılar Shakira ve Carlos Vives'e karşı dava açılmasına yönelik başvuruyu kabul etti.

Madrid'deki 12 numaralı ticari mahkeme, Kübalı şarkıcı Livan Rafael Castellano Valdes'in Shakira ve Vives'e karşı yaptığı başvurunun kabul edildiğini açıkladı.

Valdes, "La Bicicleta" şarkının 1997 yılında yaptığı "Yo te quiero tanto" adlı şarkının aynısı olduğunu ileri sürüyor.

"La Bicicleta"nın sadece nakarat kısmında sözlerin değiştiğine işaret edilen başvuruda Vives'in konudan haberdar olmasına rağmen izin almadığı iddia ediliyor.

Valdes, dava başvurusunda Shakira ve Vives'in yanı sıra Sony Music Latin, Sony Music Entertainment, Sony ATV Publishing Holdings Spain ve EMI Music Publishing Spain firmalarına da suçlamada bulunuyor.

Geçen yıl Latin Müzik dalında Grammy ödülüne layık görülen "La Bicicleta", şimdiye kadar dünya genelinde 210 bin satış rakamına ulaşmıştı.



AA

Kültür Sanat Haberleri

Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri
Kapadokya'daki Bin Yıllık Resimler İçin Dünya Devleri Birleşti
İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Tarihi Restorasyon Dönemi
Tarihi Miras İhmal ve Bakımsızlık Nedeniyle Tahrip Oluyor