Şehit krizine devlet el koydu

Ağrı'nın Diyadin ilçesi mezarlığında skandal görüntüler yetkililer tarafından kaldırıldı.

Bir süre önce Vatan toprağını korumak için canını seve seve veren şehitlerle, o vatan toprağında gözü olan PKK'lı teröristlerin cesetleri aynı mezarlıkta yanyana sıralandığını belgeleriyle gündeme gelmişti.

İKİSİNDE DE ŞEHİT İFADESİ YER ALIYORDU
Neredeyse tüm mezar taşlarında 'Şehit' ifadesinin yazılı olduğu mezarlıkta, 15 metre arayla asker ve PKK'lıların mezarlıkları yer alması büyük tepkiye neden oldu ve emniyet hareket geçti.

Çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Şakir Sarı'nın "şehit" yazılı mezar taşını emniyet ve savcılık talimatı ile kaldırıldı.

MEZAR TAŞI EŞİ TARAFINDAN SÖKÜLDÜ

Aynı mezarlıkta bulunan PKK'li ve askerin mezar taşlarında "şehit" yazısının bulunduğuna dair haberlerin çıkması ile gündeme gelen Diyadin Asri Mezarlığı'ndaki PKK'li Şakir Sarı'nın mezar taşı eşi tarafından söküldü.

EŞİM ŞEHİTTİ
Haberin gazetelerde çıkmasının hemen ardından kendisinin emniyet müdürlüğüne çağırıldığını belirten Sarı "Emniyet yetkilileri bana niçin 'şehit' yazısı yazdığımı sordu. Ben de onlara 'Eşim şehitti, öyle görüyorum öyle yazdım' dedim. Bunun üzerine beni savcılığa sevk ettiler. Savcı bana 'Yazdığın yazı yasak, sen şehit yazamazsın oraya' dedi. Ben de siz nasıl askere şehit diyorsanız biz de eşlerimize, çocuklarımıza şehit deriz. Bunun üzerine bana taşı sökmemem halinde tutuklayacağını söyledi. Polislerin o taşı sökmelerine gönlüm elvermedi. Kendim gidip taşı söktüm, onlara verdim. Mezar taşı halen savcılıkta bekletiliyor" diye konuştu.

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN