Sarıyer'de polise saldırı: 3 şehit

ABD İstanbul Başkonsolosluğu vize giriş kapısına saldırı düzenlendi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, saldırıda, biri koruma görevlisi, 2'si trafik polisi 3 emniyet mensubunun şehit olduğunu, 3 saldırganın da ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Güler, saldırıyı gerçekleştirilen şahısların kimlik tespitiyle ilgili çalışmaların yapıldığını ve olay yerinde tabancalar, pompalı tüfekler bulunduğunu bildirdi.

Saldırıda şehit olan 3 polisin adının Erdal Öztaş, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık olduğu kaydedildi.

 

ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Silahlı saldırının ardından Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca inceleme başlatıldı. Bu kapsamda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 Cumhuriyet Savcısı da olay yerine geldi.

 

"İLK TESPİTLERE GÖRE OLAY TERÖRİST BİR EYLEM"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ''Arkadaşların ilk tespitlerine göre; olayın oluş şekli, mahiyeti ve saldırı niteliği terörist bir eylem olduğunu göstermektedir'' dedi.

 

Engin, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, sabah 10.30 civarında bir aracın 4 kişi ile olay mahalline geldiğini ve 3'ünün araçtan inerek ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan polis memuruna yönelik silahlı saldırıya başladığını belirterek, "Olay mahallinde ilk tespitlere göre tabanca ve pompalı tüfek kullanıldığı, saldırganların 25-30 yaşları civarında olduğu belirlenmiştir. Saldırganların kesin ve açık hüviyetleri henüz tam isabetli olarak tespit edilememiştir. Açık hüviyetlerinin tespitine çalışılmaktadır. Bu tespitten sonra da bu konuda açıklama yapılacaktır" diye konuştu,

Araçla gelen 4. saldırgan ile ilgili soru üzerine de Engin, "Olay mahalline gelen 4. kişinin de araçla birlikte kaçtığı tespit edilmiştir" dedi.

aa 

 

Türkiye Haberleri

POLİSLİĞE GERİ DÖNECEKLER
Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Nisan'da Sona Eriyor
İletişim Başkanlığı'ndan "İsrail'e İşgal Tehdidi" İddialarına Yalanlama: Eski Görüntülerle Manipülasyon!
Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ