Picasso'nun eserleri Üsküp'te sergilendi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, İspanyol ressam Picasso'nun 46 eseri sanatseverlerle buluştu

ÜSKÜP (AA) - Ünlü İspanyol ressam ve heykeltıraş Pablo Picasso'nun eserleri, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te sergilendi.

Makedonya Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen serginin açılışına Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov ile Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski'nin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide yer alan Picasso eserlerinin sahibi Alina Mara Vuiky, açılışta yaptığı konuşmada, Picasso'nun "Sanat, ruhlarımızdan hayatın tozunu alıp götürüverir" sözünü anımsatarak, "Eserler, annem Jiva ile babam Lazar'ın özel koleksiyonun parçalarıdır" diye konuştu.

Makedonya Gençlik Kültür Merkezi ile Slovenya'daki Viskonti Galerisi'nin ortaklaşa düzenlediği sergide, İspanyol ressamın farklı dönemlerde yaptığı 46 eseri sergileniyor.

Ücretsiz organize edilen sergi, 16 Mart'a kadar açık kalacak.




AA

Kültür Sanat Haberleri

BU KİŞİLER SOKAĞA ÇIKMASIN
Konya’nın Yünü İzmir’in Sanatıyla Buluştu: Sarayları Süsleyen Türk Halıları!
Kehribar değil adeta servet: Fiyatı lüks otomobillerle yarışıyor
Geleneksel Buluşma 4 Şehirde: Konya’da Tiyatro ve Akademi Rüzgarı
Çöpe gidecek malzemeleri sanata dönüştürüyor